LANGUAGUES

Întrebări şi Răspunsuri

De ce este nevoie de agenţii PR?

Agenţiile PR sunt necesare pentru executarea unor servicii în materie de comunicare şi relaţii publice, atribuţii care depăşesc compania-client. De asemenea, agenţiile PR sunt necesare pentru evaluarea campaniilor de comunicare pe care le desfăşoară întreprinderea, asumându-şi responsabilitatea de a oferi soluţii şi de a materializa scopurile propuse.

Cine are nevoie de agenţii PR?

Agenţiile de PR sunt necesare acelui manager care ştie foarte bine ce vrea. Chiar şi a celui care ştie cum să obţină ceea ce vrea, dar nu deţine suficiente abilităţi profesionale în domeniul PRului şi nu dispune de angajaţi în acest sector.

Când este nevoie de o agenţie PR?

De obicei, serviciile unei agenţii PR devin indispensabile în momentul în care compania se confruntă cu probleme de comunicare sau de reputaţie. Ideal însă ar fi să beneficiaţi de serviciile unei astfel de agenţii înainte ca acestea să apară.

Cum alegem o agenţie PR?

Aceasta este întrebarea esenţială. Cel mai bun răspuns, sau cea mai bună alegere se bazează pe instinctul profesional, înţelepciunea şi perseverenţa patronului. Dragi clienţi, alegând agenţia de PR, Parc Communications, veţi face o opţiune corectă.

Cum evaluăm activitatea unei agenţii de PR?

Spre deosebire de eficienţa reclamei, cea a PR-ului nu este atât de vizibilă. Aşa că nu este simplu de loc să determini indicii de eficienţă ai PR-ului, chiar dăcă sunt câteva metode speciale. Dacă simţiţi că scopul comunicaţional pe care vi l-aţi propus a fost atins, dacă sesizaţi o schimbare calitativă din partea publicului ţintă înseamnă că au fost înregistrate rezultate. Iar dacă rezultate sunt, atunci banii destinaţi PR-ului nu au fost irosiţi în zadar.

Cât costă serviciile PR?

Cât este de important pentru dumneavoastră să rezolvaţi problemele ce ţin de comunicare? Cu siguranţă, problemele majore implică şi cheltuieli pe potrivă. Cu siguranţă că serviciile de calitate, costă şi bani pe potrivă. Spre exemplu, am avut un proiect cu durata de o săptămână, realizarea căruia l-a costat pe client 6 mii euro. Dar noi avem proiecte, care îl pot costa pe client 600 euro per lună. Pe lângă toate acestea, costul unui proiect depinde şi de următoarele lucruri:

  • Forma de gestionare a proiectului: totală sau parţială?
  • Dacă are sau nu compania un PR-ist şi dacă acesta va putea sau nu să se implice?
  • Cât de rapid îşi doreşte compania-client să obţină rezultatul?
  • Cine va controla proiectul din partea clientului, directorul de marketing sau 28 de oameni (PR-istul, directorul de marketing, specialistul HR, asistentul directorului şi alţii).

Lucraţi cu intermediari sau faceţi tot de unii singuri?

Avem o bază de date a celor mai profesionişti intermediari – tipografii, studiouri video, jurnalişti profesionali şi designeri, companii de catering şi alţii. Colabor[m cu intermediarii, Iar noi ne asumăm toate responsabilităţile pentru lucrul acestora.

Cum puteţi colabora cu agenţia de PR, PARC Communications?

Scrieţi-ne, sunaţi-ne şi ne vom întâlni pentru a discuta. Ne vom pune unii altora întrebări pentru a ne cunoşte mai bine. Vom evalua capacităţile fiecăruia şi vom ajunge la un consens de colaborare.

LEAVE A COMMENT