În data de 6 octombrie 2016, agenția PARC Communications a organizat cea de-a doua ediție a “Forumului european al angajatorilor în Moldova”. Forumul a fost organizat de către Camera de Comerț și Industrie Franța-Moldova, în parteneriat cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Ministerul Educației, Agenția Universitară a Francofoniei, Asociația de Colaborare Economică Moldo-Germană, precum și Invent Moldova.
Obiectiv:
Actualizarea poziționării și organizarea “Forumului european al angajatorilor”, care motivează participarea atât a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și a companiilor europene care operează în Moldova.
Provocare:
În Moldova, concurența pe piața forței de muncă este în creștere, în special la capitolul – personal calificat. Sunt organizate câteva evenimente majore pentru angajatori, unul dintre acestea s-a desfășurat cu două săptămâni înainte de forumul planificat.
Soluție:
Agenția a creat un nou slogan al forumului, destinat tinerilor ambițioși – “Start carierei tale într-o companie europeană”. Acest mesaj a devenit bază pentru comunicarea și depunerea de propuneri pentru angajați de către companiile participante la forum.
- A fost elaborat noul branding, pe baza căruia s-au realizat materiale promoționale, precum și o broșură cu ofertele companiilor;
- Pentru atragerea potențialilor angajați, pe lângă campania de comunicare lansată în mass-media și rețelele sociale, au fost invitați și studenții din ultimul an de studii al facultăților din Moldova;
- Pentru a atrage atenția presei și a părților interesate, a fost organizată o discuție pe tema – lipsa personalului calificat în Moldova;
Rezultat:
În cadrul forumului au fost prezente 24 de companii care au prezentat publicului larg ofertele posturilor vacante. La eveniment au luat parte peste 1000 de tineri specialiști în căutarea unui prim sau un ulterior post de muncă. Persoanele interesate s-au apropiat și discutat cu reprezentanții companiilor prezente până în ultimul moment rezervat desfășurării evenimentului. Forumul a fost pe larg mediatizat – mai mult de 30 de publicații, inclusiv 15 reportaje TV.